PSICONEUROIMMUNOLOGIA CLÍNICA (PNI)

Pisiconeuroimmunologia Clínica (PNI) Barcelona

La psiconeuroimmunologia ens ofereix un canvi d’abordatge davant de la medicina occidental tradicional. És una disciplina que integra i relaciona tots els sistemes del nostre cos oferint-nos una visió més completa de la patologia o de l’estat de salut del nostre pacient.

El coneixement de la fisiologia, sobretot l’estudi del sistema endocrí, nerviós i immunològic, és  clau per entendre i així optimitzar el funcionament del nostre organisme.

La importància de la microbiota i la interacció d’aquesta és una de les bases per les quals es regeix aquesta disciplina.  Per tant, el tractament de patologies digestives és primordial.

També es tracten patologies relacionades amb l’eix tiroideu i el gonadal (Hipotiroïdisme de Hashimoto, hipotiroïdisme secundari, dismenorees, síndrome d’ovaris poliquístics, Amenorrees hipotalàmiques, síndrome premenstrual, infeccions vaginals i del tracte urinari). Patologies autoimmunitàries, inflamació de baix grau, obesitat,  resistència a la insulina i resistència a la leptina.

Esquinços de repetició, dolor i rigidesa muscular constant, tendinopaties, descalcificacions òssies, degeneració articular… Totes aquestes alteracions també es veuen intrínsecament relacionades amb l’homeòstasi dels nostres teixits i sistemes. 

Psiconeuroinmunologia a Barcelona

La qualitat del teixit conjuntiu marcarà el desenvolupament i la resolució d’aquestes i no podem abordar el teixit conjuntiu sense tenir en compte l’estat dels altres sistemes.

Des del coneixement de la PNI es poden establir noves estratègies, amb coherencia fisiológica, de tractament des de diversos àmbits com la nutrició, l’exercici físic i la suplementació natural per fer front a totes aquestes disfuncions prèviament esmentades

Desplaça cap amunt